Plimbare cu sania trasa de husky, o experienta uimitoare in Romania

O plimbare cu sania trasa de husky a fost mult timp in “my bucket list” si nu mi-am putut imagina ca voi avea parte de aceasta experienta in Romania.

E din categoria lucrurilor super misto de facut la noi in tara si care nu sunt promovate. Noroc cu un amic care a postat despre acest lucru pe facebook, asa ca sunt dator sa dau mai departe aceasta informatie, dupa principiul sharing is caring.

Desi aceasta experienta este specifica mai de graba tarilor nordice, daca vreti sa o traiti nu trebuie sa calatoriti mii de kilometri pana in Laponia. Pentru a va bucura de o plimbare cu husky trebuie sa va deplasati doar pana in localitatea Ciumani din Harghita.

Inainte de plimbarea cu husky, ne-am jucat cu cateii a caror blandete este tradata de ochii albastrii. Sunt niste animale foarte sociabile si prietenoase, asa ca va puteti indragosti iremediabil de ei.

Dupa cateva minute de joaca, ne-am suit intr-o sanie cu spatar, prevazuta si cu un sac care se inchidea cu fermoar, pentru a nu risca sa cazi la viteza sau in curbe. In acel moment cateii au inceput sa chelalaie de nerabdare pentru a incepe alergarea. Se vede ca sunt entuziasmati de plimbari si ca le place foarte mult sa fuga pe zapada, e mediul in care se simt cel mai bine.

Am parcurs acest traseu cu sania trasa de husky intr-un peisaj de poveste, inconjurat de brazi si zapada, rupt parca din basmele copilariei.

Desi nu suntem iubitori ai sporturilor de iarna si nu mergem prea des iarna la munte, iata ca una din cele mai frumoase amintiri din aceasta viata va ramane din sezonul rece.

Noi am avut parte de aceasta experienta minunata in martie 2019 si am platit 100 lei/persoana pentru un traseu de cativa km, care a durat 20 minute. Pentru ca nu pot sa fac publice datele de contact ale persoanei care organizeaza aceste tururi, va rog sa-mi scrieti pe formularul de contact si va transmit informatia cu drag.