About us

Blogul s-a nascut in plina pandemie de coronavirus pentru ca #stamacasa si avem timp si inspiratie sa scriem.

Suntem un cuplu pasionat de calatorii si ne place sa vizitam de dimineata pana seara locurile in care mergem. Desi avem statut de angajati – corporatisti, cu program de lucru standard, de luni pana vineri, de la ora 09:00 la 18:00, am reusit sa vizitam in ultimii ani peste 100 de orase si 33 tari de pe 4 continente.

Cateodata, lasam impresia colegilor de birou ca avem abonament nelimitat la zilele de concediu si suntem intr-o vacanta continua. Aceasta perceptie, ne da incredere ca suntem buni la planificare si organizare. Unul dintre secrete, este ca profitam la maxim de zilele libere de la stat si incercam sa le lipim de weekend-uri. De cele mai multe ori, mergem in city break-uri de 3 – 4 zile si trebuie sa ne luam doar o singura zi libera sau chiar niciuna in anumite situatii. Orice plecare este legata de weekend iar asta ne ajuta la optimizarea zilelor de concediu. Doar asa putem calatori mult si o facem intr-un buget rezonabil. Avem multe visuri si locuri pe care vrem sa le vizitam. Cautarea biletelor de avion si a cazarilor a devenit un hobby si e ca un ritual important din viata noastra.

Toate vacantele noastre sunt creionate dupa conceptul “Do it yourself”, adica ni le organizam singuri. Nu am calatorit niciodata prin agentiile de turism din Romania si nici nu intram in targetul celor care ofera vacante all inclusive in Turcia, Grecia sau Bulgaria. Singurele agentii de turism pe care le folosim ocazional, sunt cele locale, din orasele si tarile pe care le vizitam. Totusi, apelam la astfel de servicii doar atunci cand ni se pare dificil sa ne organizam noi. In general, am folosit ghizi locali sau transferuri in tarile din Africa si Orientul Mijlociu.

Pentru city break-uri, in cele mai multe situatii zburam cu companiile aeriene low cost, adica Wizz Air, Ryan Air si Blue Air. Vanam bilete la pret mic sau profitam pur si simplu de ofertele companiilor aeriene atunci cand exista promotii. Pentru destinatiile in care putem ajunge doar cu escala, cautam cele mai avantajoase combinatii de zboruri pe aplicatiile Momondo sau Kiwi.

In general, suntem flexibili la perioadele de calatorie pentru a gasi cel mai bun pret vs. timpul nostru disponibil. Un alt secret, e ca nu cautam sa plecam neaparat in sezonul de varf, atunci cand preturile la transport si cazare sunt mari, calatorim mai mult primavara si toamna.

Ne cautam cazarile pe Booking sau Agoda si ne rezervam camerele cu anulare gratuita pentru a minimiza riscurile de a pierde banii in situatia in care nu mai putem pleca. Cautam in general hoteluri de 3-4 stele si inainte de rezervare citim si recenziile celor care s-au cazat inainte acolo, astfel incat sa evitam locurile mai putin curate sau galagioase. Cateodata, notele si ratingurile hotelurilor nu sunt relevante fara a citi si comentariile. Avem momente in care vrem sa ne rasfatam sau sa sarbatorim un eveniment special, asa ca, ocazional, alegem sa ne cazam in hoteluri sau resort-uri mai deosebite. Una-doua vacante pe an sunt din categoria asta.

Sursele noastre de inspiratie in calatorii sunt Trip Advisor si Lonely Planet. Pozele si filmuletele de pe blog sunt facute exclusiv de noi, cu telefonul, la nivel de amatori, putin mai avansati.

Pe Travelfy, in traducere mai lunga #TravelForYourdreams, vei gasi ghiduri de calatorie, recomandari, sfaturi si ponturi, care sa te ajute la organizarea unei vacante pe cont propriu, si de ce nu, sa te inspire in a vizita locuri la care doar visezi in acest moment.